MacBook Pro s čipy M1 Max a M1 Max Pro jsou skvělá zařízení, hlavně pro jejich tichý chod a působivou výdrž baterie – ale tři (nebo možná čtyři) otravné chyby macOS Monterey poněkud kazí zážitek z jejich používání.



Chyba paměti aplikace

První je chyba paměti aplikace, která vede k tomu, že aplikace využívají gigabajty paměti. „Systému došla paměť aplikace. Abyste předešli problémům s počítačem, ukončete všechny nepoužívané aplikace.“ Ačkoli to není omezeno na Macy s čipy Apple Silicon, zdá se, že je to ovlivňuje v mnohem větší míře než Macy s čipy Intel.

Selhání Quick Look

Quick Look – způsob, jakým můžete zobrazit náhled obrázku nebo videa kliknutím na něj – je také nefunkční. Když se pokusíte o rychlý pohled, Mac se bude pravidelně přepínat do zobrazení ikon, přestože je toto nastavení vypnuto. Řešením je vynutit ukončení procesu QuickLookUlService v Monitoru aktivity.

Touch ID na klávesnici Magic Keyboard

Zatímco tlačítko Touch ID na samotném MacBooku Pro reaguje neuvěřitelně citlivě a na ten nejslabší dotyk funguje okamžitě, není tomu tak u tlačítka na klávesnici Magic Keyboard s Touch ID.