Pokud jste pravidelným uživatelem internetu, pravděpodobně jste slyšeli o populární webové hře Wordle, kterou vytvořil Josh Wardle. Hra, kterou lze hrát zcela zdarma, byla představena loni na podzim a stala se velmi populární.



Ve hře Wordle musí hráči uhodnout pětipísmenné slovo tím, že určí, která písmena jsou ve slově a jsou umístěna na správném místě. Hráči dostanou šest tipů denně a jednu hádanku denně. Josh Wardle řekl, že Wordle zůstane bez reklam a zdarma, ale protože se jedná o webovou aplikaci, rozhodli se neféroví vývojáři vytvořit různé verze aplikace, aby zúročili úspěch hry. Není k dispozici žádná oficiální verze Wordle pro iOS, protože existuje pouze na webu. Jakákoli aplikace, která byla dostupná prostřednictvím App Store je klonovaná aplikace kopírující nápad od Joshe Wardlea a v žebříčku ‌App Store se objevilo několik aplikací.

  • „Wordle – The App“ od vývojáře Zach Shakked je jednou z kopií aplikace Wordle. Shakked vytvořil aplikaci, která využívá koncept a design hry Wordle, a účtuje si za ni roční předplatné ve výši 30 dolarů. Shakked se na Twitteru pochlubil, jaké příjmy jeho aplikace vydělala.

Shakked není jediným vývojářem, který vytvořil kopii aplikace Wordle, ale zdá se, že jako jediný si účtuje za přístup poplatek 30 dolarů ročně. Jiné aplikace jsou zdarma nebo mají mnohem nižší cenu. Kopie hry Wordle byly odstraněny z ‌App Store‌ a jediné aplikace podobné hře „Wordle“ jsou ty, které byly v ‌App Store‌ před spuštěním webové hry Wordle.