Používání aplikace Sleep++ pro Apple Watch je skvělý způsob, jak sledovat váš odpočinek, a dnes aplikace obdržela aktualizaci, která přidává nový způsob, jak sledovat kvalitu vašeho spánku.



Aktualizace aplikace Sleep++ (verze 4.5) zavádí skóre odpočinku, novou statistiku, která pomáhá vysvětlit, jak kvalitní byl váš spánek. Vaše skóre se bude pohybovat od 0 do 100 a vyšší čísla znamenají kvalitnější spánek. Myšlenka je taková, že pokud dosáhnete nízkého čísla, může být moudré se dnes vyhnout přetěžování a naplánovat si odpočinek.

Vaše skóre je založeno na třech metrikách shromážděných Apple Watch:

  • Variabilita srdeční frekvence
  • Klidová tepová frekvence
  • Doba klidného spánku

Sleep++ zobrazuje každou z těchto hodnot spolu s vaším skóre. Důležité je, že aplikace Sleep++ podporuje automatické sledování spánku bez ručního spouštění a zastavování relací nebo plánování spánku předem. Jediné, co musíte udělat, je nosit Apple Watch do postele. Vývojář David Smith vysvětluje, jak nová funkce funguje: „Přestože existuje rozsáhlý výzkum, který ukazuje, že tyto tři faktory jsou ovlivněny vašim spánkem, mohou být ovlivněny širokou škálou faktorů, které mohou snížit jejich přesnost. Cílem je poskytnout vám obecný přehled o tom, jak jste spali, abyste to mohli využít k naplánování dne.“