Apple dnes zdůraznil pokračující růst a expanzi svých služeb v roce 2021, včetně App Store, Apple Music, Apple Mapy, Apple Pay, Apple News, Apple Podcasty, Apple Fitness+, Apple TV+, Apple Arcade a dalších.



„Portfolio služeb společnosti Apple se v roce 2021 ukázalo jako zásadní, protože lidé po celém světě hledali nové způsoby, jak se bavit, informovat, být ve spojení a inspirovat se,“ řekl šéf služeb společnosti Apple Eddy Cue a dodal, že Apple má přes 745 milionů aktivních předplatných.

Několik pozoruhodných informací sdílených společností Apple:

  • Vývojáři prodávající digitální zboží a služby vydělali od spuštění App Store v roce 2008 více než 260 miliard dolarů, což představuje nový rekord v ročních výdělcích. Před rokem to bylo přes 200 miliard dolarů.
  • Zákazníci utratili mezi Štědrým dnem a Silvestrem v roce 2021 více než kdy předtím, s dvouciferným růstem oproti stejnému období před rokem. Konkrétní částku Apple nezveřejnil.
  • Zákazníci v roce 2021 použili v aplikaci Wallet 30 milionů digitálních vstupenek na sportovní hry, koncerty a další akce v USA a Kanadě.
  • Služba Apple TV+ od svého spuštění získala 763 nominací na ocenění a 190 cen.