Společnost Netgear dnes představila nový router Nighthawk RAXE300, který nabízí pásmo 6 GHz pro zařízení kompatibilní s WiFi 6E. RAXE300 nabízí až osm WiFi streamů a podporuje Gigabit+ WiFi rychlosti až 7,8 Gb/s.



Součástí balení je šest antén pro lepší sílu signálu a pokrytí a k dispozici je 2,5gigabitový port Ethernet pro připojení Gigabit+. Pro kabelové připojení k dalším zařízením chytré domácnosti je k dispozici pět dalších portů Gigabit Ethernet. Pásmo 6GHz WiFi je dostupné pouze na nejnovějších zařízeních, takže je méně přetížené a je schopno poskytovat vyšší rychlosti připojení s nízkou latencí. Zařízení Apple zatím WiFi 6E nepodporují, ale očekává se, že ji Apple v blízké budoucnosti zavede, možná již v tomto roce.

Netgear také oznámil spuštění Netgear Game Booster, nové služby, která uživatelům Orbi poskytuje stejné nástroje, jaké jsou běžně omezeny na routery Nighthawk ProGaming. Majitelé Orbi budou moci zvýšit výkon sítě a minimalizovat zpoždění pomocí identifikace a výběru nejrychlejších herních serverů a také upřednostněním šířky pásma sítě pro herní zařízení a aplikace.