Ať už máte starší iPhone s vybitou baterií nebo máte novější, který nevydrží tak dlouho, jak byste doufali, existuje řada způsobů, jak zlepšit výkon baterie. V dnešním článku si ukážeme 7 tipů, jak prodloužit životnost baterie iPhonu.



Jak prodloužit životnost baterie iPhonu

1. Jaké aplikace využívají baterii vašeho iPhonu?

  • Přejděte do Nastavení > Baterie a podívejte se na podrobnosti o využití baterie. „Posledních 24 hodin“ je výchozí nastavení a ukazuje, které aplikace spotřebovávají nejvíce energie.
  • Klepnutím na přepínač Posledních 10 dní na pravé straně získáte širší pohled na to, co spotřebovává baterii.
  • Podívejte se také na návrhy výdrže baterie těsně nad úrovní využití baterie (v horní části). To vám poskytne rychlé a praktické způsoby, jak snížit vybíjení baterie.

2. Režim nízké spotřeby a řízení výkonu

Režim nízké spotřeby je rychlý způsob, jak v případě potřeby prodloužit výdrž baterie. Funkce funguje tak, že jediným tlačítkem pozastavíte načítání pošty, aktualizaci aplikací na pozadí, automatické stahování a další. Režim nízké spotřeby můžete zapnout v části Nastavení > Baterie. Je však užitečné mít rychlý přístup k režimu nízké spotřeby v Ovládacím centru. Přejděte do Nastavení > Ovládací centrum > Přizpůsobit ovládací prvky a poté klepněte na ikonu + vedle položky Režim nízké spotřeby, pokud tam již není.

Další funkcí je správa výkonu. Pokud se baterie vašeho iPhonu vybije, výkon se v podstatě automaticky sníží, aby se šetřila baterie a zabránilo se neočekávanému vypnutí. Zda váš iPhone používá funkci Správa výkonu, můžete zkontrolovat v Nastavení > Baterie > Stav baterie. I když můžete zakázat správu výkonu u iPhonu se slabší baterií, mějte na paměti, že váš iPhone bez ní spotřebuje baterii rychleji. Poznámka: Pokud deaktivujete správu výkonu, nemůžete ji znovu zapnout ručně, budete muset počkat, až se váš iPhone opět neočekávaně vypne.

3. Automatický zámek a Jas obrazovky

Automatický zámek po 30 sekundách vám pomůže ušetřit maximální životnost baterie. Zejména u většiny iPhonů, které podporují probuzení po zvednutí. Přejděte do Nastavení > Displej a jas > Automatický zámek. Snížení jasu obrazovky také pomůže s výdrží baterie, ale bude to pravděpodobně záviset na osobních preferencích. Můžete to udělat v Ovládacím centru nebo Nastavení > Displej a jas.

4. Teplo a chlad

Apple uvádí, že ideální teplota pro iPhony a další zařízení Apple je 16° až 22° C. Teploty nad 35 °C mohou trvale poškodit kapacitu baterie. Kromě toho, že můžete chránit váš iPhone před extrémním teplem, je dobré sundat pouzdro, pokud si všimnete, že se při nabíjení váš iPhone zahřívá. Naopak teploty pod 0 °C mohou dočasně zkrátit životnost baterie. Pokud žijete v podnebí s chladnými teplotami, snažte se držet iPhone v teple.

5. Aktualizace aplikace na pozadí

Režim nízké spotřeby vypíná aktualizaci aplikací na pozadí, ale můžete si přizpůsobit, které aplikace tuto funkci používají, abyste prodloužili výdrž baterie. Přejděte do Nastavení > Obecné > Aktualizace aplikace na pozadí. Vypnutím aktualizace aplikací na pozadí zabráníte aplikacím, které aktivně nepoužíváte, v aktualizaci (dokud je znovu neotevřete).

6. Polohové služby

Vypnutí polohových služeb je další způsob, jak prodloužit výdrž baterie. (Může také snížit využití mobilních dat). Přejděte do Nastavení > Soukromí > Polohové služby a aktualizujte oprávnění pro své aplikace.

7. Přijímání nové pošty

Přejděte do Nastavení > Pošta > Účty > Vyzvedávání dat. Jedním z možností je ponechat svůj primární účet (účty) jako push, abyste mohli co nejdříve přijímat novou poštu, a nastavit méně důležité účty k načítání každou hodinu nebo je dokonce nastavit na ručně.