Fotografie pořízené pomocí iPhonu a iPadu využívají souborový formát HEIC, což je obrazový formát pro ukládání snímků. Klíčovou výhodou tohoto formátu je značně zmenšená velikost souboru, což znamená, že ušetříte spoustu úložného prostoru.



JPEG/JPG je nejoblíbenější formát používaný pro obrázky a je široce začleněn do všech prohlížečů fotografií a editorů obrázků. Vzhledem k tomu, že formát HEIC je mnohem novější formát, můžete narazit na problémy s kompatibilitou, když používáte jiná zařízení než Apple, jako je váš počítač se systémem Windows. Ačkoli Microsoft přidal nativní podporu pro soubory HEIC s aktualizací Windows 10 z října 2018, někteří lidé mají stále problémy se zobrazením těchto souborů.

Jak převést soubory HEIC na JPG na počítači se systémem Windows

  • Otevřete v počítači libovolný webový prohlížeč a přejděte na web heictojpg.com. Je to online nástroj vyvinutý společností JPEGmini. Kliknutím na zelenou ikonu „+“ otevřete v počítači Průzkumníka souborů.
  • Nyní vyberte soubor HEIC, který chcete převést, a klikněte na Otevřít.
  • Budete muset počkat několik sekund, než se proces převodu dokončí, ale jakmile bude hotový, klepnutím na Stáhnout JPEG umístěný hned vedle názvu souboru uložte převedený soubor.