Netflix dnes aktualizoval ceny svých plánů a všechny jsou nyní dražší. Základní plán má nyní cenu 9,99 dolarů měsíčně, standardní plán má cenu 15,49 dolarů měsíčně a prémiový plán má cenu 19,99 dolarů měsíčně.



Základní plán je o 1 dolarů dražší. Tento plán umožňuje uživatelům sledovat pouze na jednom zařízení s rozlišením 480p, přičemž není k dispozici přehrávání v HD. Standardní plán je o 1,50 dolarů dražší. Umožňuje použití na dvou zařízení s rozlišením 1080p HD. Nejvyšší prémiový plán je o 2 dolary dražší a umožňuje uživatelům sledovat na čtyřech zařízeních a je to jediný plán, který poskytuje možnost přehrávání v 4K HDR. Netflix říká, že ceny platí okamžitě pro nové členy a postupně vstoupí v platnost pro všechny stávající členy.

Stávající členové obdrží e-mailové upozornění 30 dní před změnou cen a budou mít možnost změnit plány nebo zrušit. Ceny platí pro uživatele v USA, nicméně podobných zvýšení cen se pravděpodobně dočkáme i u nás. Základní plán Netflixu je nyní dvakrát dražší než předplatné Apple TV+ a plán Premium je až čtyřikrát dražší. Netflix má samozřejmě mnohem více co nabídnout než ‌Apple TV+‌, pokud jde o obsah, ale je také dražší než většina ostatních služeb na trhu.