Aplikace YouTube vám umožňuje označit videa, abyste si je mohli prohlédnout později, ale není k dispozici mnoho možností pro uspořádání vybraných videí. S „Play“, novou aplikací pro zařízení iOS a macOS, můžete videa na YouTube nejen ukládat do záložek, ale také je organizovat a dokonce k nim přistupovat z domovské obrazovky.



Aplikaci Play vytvořil Marcos Tanaka, stejný vývojář, který stojí za aplikací MusicHarbor. Zatímco MusicHarbor se zaměřuje na umožnění uživatelům sledovat umělce, které mají rádi, Play byla vytvořena s ohledem na YouTube. I když můžete videa do aplikace přidávat ručně, Play je integrována do systémové tabulky sdílení, takže nemusíte opouštět aplikaci YouTube, abyste si přidali videa do záložek.

Jakmile klepnutím uložíte video, aplikace automaticky identifikuje jeho metadata – včetně názvu, názvu kanálu a data vydání. Uživatelé si také mohou upravit štítky a uspořádat svá videa do sekce „Přehrát později“. Ale to, co je pravděpodobně nejzajímavější funkcí aplikace, je widget na domovské obrazovce. Tímto způsobem můžete zkontrolovat a otevřít videa, která jste přidali do záložek, přímo z domovské obrazovky vašeho iPhonu nebo iPadu. Widget je přizpůsobitelný a vše se synchronizuje s ostatními zařízeními přes iCloud. Play je k dispozici v App Store za 49 Kč.