Apple vydal macOS Monterey 12.2.1, watchOS 8.4.2, iOS 15.3.1 a iPadOS 15.3.1 pro veřejnost. My se v dnešním článku podíváme na to, co je nové a jak můžete tyto operační systémy nainstalovat na vaše zařízení.



Podle poznámek k vydání společnosti Apple opravují iOS 15.3.1 a iPadOS 15.3.1 problém, který mohl způsobit, že displeje přestanou reagovat. Aktualizace také poskytují důležité opravy zabezpečení. Doprovodný dokument podpory zabezpečení společnosti Apple vysvětluje, že software řeší chybu WebKit, která mohla umožnit, aby škodlivý obsah na webu vedl ke spuštění libovolného kódu. Apple říká, že si je vědom zprávy, že zranitelnost mohla být aktivně zneužita, takže je důležité, aby uživatelé ‌nainstalovali aktualizace co nejdříve. ‌macOS Monterey‌ 12.2.1 řeší chybu, která způsobovala, že zařízení Bluetooth probouzela Mac z režimu spánku a vybíjela baterii. watchOS 8.4.2 obsahuje opravy chyb a aktualizace zabezpečení.

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

macOS Monterey‌:

  • () – Předvolby systémuAktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).

Zdroj: MacRumors.com