Apple vydal druhou beta verzi iOS 15.4 a iPadOS 15.4 pro vývojáře pro účely testování, a i když neobsahuje tolik nových funkcí jako první beta verze, jsou zde některé pozoruhodné funkce a změny, které stojí za zmínku.



Tap to Pay on iPhone

iOS 15.4 obsahuje podporu pro funkci Tap to Pay on iPhone, která je navržena tak, aby umožnila uživatelům s iPhony kompatibilními s NFC přijímat platby prostřednictvím Apple Pay, bezkontaktních kreditních a debetních karet a dalších digitálních peněženek, aniž by bylo potřeba další hardware. Funkce je povolena ve druhé beta verzi iOS 15.4, ale vyžaduje, aby ji poskytovatelé třetích stran přidali k podpoře, takže zatím není k dispozici k použití.

Odemykání pomocí Face ID s rouškou

Když odemykáte svůj ‌iPhone‌ pomocí nové funkce Face ID s rouškou, můžete být vyzváni k odemknutí zařízení pomocí kódu. Tato možnost se objeví, pokud držíte ‌iPhone‌ níže než v úrovni očí. Aby funkce odemykání s rouškou fungovala, potřebuje oční kontakt.

Přípravy na uložení digitální občanky do aplikace Wallet

Apple možná plánuje zavést podporu pro digitální občanky a řidičské průkazy v iOS 15.4. V současné době pro to není spousta důkazů, ale v kódu PassKit je o této funkci zmínka.

Podpora Captive WiFi sítě na HomePodu

Grafika nalezená v kódu iOS 15.4 potvrzuje, že Apple přidává podporu pro Captive WiFi sítě na HomePod, což umožňuje jejich použití v situacích, kdy je k dispozici webový portál nebo další krok pro přístup k WiFi. To je běžné v hotelech, kolejích a na podobných místech, kde je vyžadováno přihlášení k WiFi.