Začátkem tohoto týdne společnost 9to5Mac zaznamenala novou zprávu analytiků, která naznačila, že Apple pracuje na skládacím zařízení s přibližně 20palcovou obrazovkou. Nyní ve svém zpravodaji Power On Mark Gurman z Bloombergu sdělil více informací.



Zprávu jako první sdílel analytik DSCC Ross Young. Podle Younga Apple o tomto zařízení jedná s dodavateli, a přestože do vydání zbývá ještě několik let, jedná se o nějaký druh skládacího 20palcového zařízení. „Tato velikost by mohla vytvořit novou kategorii a výsledkem by byl produkt pro dvojí použití, notebook s plnohodnotnou klávesnicí ve složeném stavu a pro použití jako monitor, pokud není složený a používán s externí klávesnicí. Může také umožnit rozlišení UHD/4K nebo ještě vyšší v této velikosti. Jeho vydání by mohlo přijít v roce 2025, ale mohl by být vydán také až v roce 2026 nebo 2027.“

Nyní tuto zprávu potvrzuje i Mark Gurman z Bloomberg, který říká, že Apple skutečně testovat skládací hybridní MacBook/iPad se dvěma obrazovkami. „Společnost by mohla využít skládací 20palcovou obrazovku připojenou k fyzické klávesnici nebo mít jen jednu stranu displeje, která by sloužila jako virtuální klávesnice. Bylo mi řečeno, že Apple skutečně zkoumá hybridní skládací MacBook/iPad se dvěma obrazovkami.“ Pokud tomu tak je, Apple by mohl vydat zařízení kolem roku 2026, což je přibližně období, kdy by mohl vydat svůj dlouho očekávaný vůz Apple Car a AR brýle. Rok 2026 by tedy mohl být velmi zajímavý.