Generální ředitel společnosti Apple Tim Cook napsal otevřený dopis k prvnímu vydání Loginu, nového magazínu italské publikace Corriere della Sera. Cook v dopise opakuje závazek Apple k inovacím, lidskosti, životnímu prostředí a dalším.



Cook věří, že svět v současnosti čelí zásadnímu okamžiku v historii a že technologie bude mít hluboký vliv na budoucnost: „Jak se svět vzpamatovává z pandemie, která nám za poslední dva roky vzala tolik věcí, máme jedinečnou příležitost utvářet budoucnost, ve které chceme žít. Rozhodnutí, která dnes činíme o tom, jak žít, zanechá stopy po mnoho dalších desetiletí. A přestože technologie bude mít zjevně hluboký vliv na budoucnost, kterou budujeme, je důležité si uvědomit, že technologie není ve své podstatě dobrá nebo špatná.“ Cook vyzval inovátory z celé Itálie, aby se připojili k Apple ve využívání technologií ke změně světa k lepšímu.

„Věříme, že každý má potenciál inovovat, když má přístup ke správným nástrojům, zejména v místě, jako je Itálie, plné vášně a kreativity. A my chceme pomáhat stále více lidem, aby si tento potenciál uvědomili. Za tímto účelem jsme spolupracovali s Neapolskou univerzitou Federica II a vytvořili Apple Developer Academy, který poskytuje začínajícím vývojářům a podnikatelům kódovací dovednosti potřebné k vytváření jejich nápadů.“ Dopis opakuje mnoho bodů, o kterých se Apple mluví, včetně přesvědčení, že soukromí je základním lidským právem a že je odhodlán bojovat proti změně klimatu. V roce 2020 Apple představil plán, jak se do roku 2030 stát uhlíkově neutrální v celém svém podnikání a výrobním dodavatelském řetězci. Celý dopis si můžete přečíst v italštině na webových stránkách Corriere della Sera.