Byly nalezeny důkazy o tom, že Tinder si účtuje za prémiové členství v rozmezí od 4,45 dolarů do až 25,95 dolarů v závislosti na věku uživatelů. Engadget uvádí, že společnost nyní slíbila, že to napraví.



Tinder říká, že již nebude starším uživatelům účtovat více za používání Tinder+. Zpráva od Mozilly a Consumers International podrobně popisuje, jak moc se mohou ceny Tinder+ lišit v závislosti na věku uživatelů. Zpráva se opírala o „mystery shoppery“ v šesti zemích – Spojených státech, Nizozemsku, Novém Zélandu, Koreji, Indii a Brazílii – kteří se zaregistrovali do Tinder+ a nahlásili, kolik si aplikace účtovala za předplatné.

Na Novém Zélandu, kde bylo mystery shopperům nabízeno celkem 25 různých cen, byla podle zprávy nejnižší cena 4,95 dolarů, zatímco nejvyšší 24,54 dolarů. V Nizozemsku to bylo 31 různých cen, přičemž nejnižší byla 4,45 dolarů a nejvyšší 25,95 dolarů. „Když jsme spustili naše první předplatné, chtěli jsme nabídnout mladším členům nižší cenu, než je standardní cena, aby byl Tinder dostupný pro ty, kteří jsou ve škole nebo na začátku své kariéry.“ Společnost říká, že to změní do konce 2. čtvrtletí.