Aplikace, které kopírují koncepty a funkce z jiných aplikací, nejsou v ‌App Store‌ žádnou novinkou, ale podvodné klony originálních aplikací zůstávají věčným problémem, který Apple stále nevyřešil, jak nedávno zjistil nezávislý vývojář Kevin Archer.



Archer vytvořil 2Stable’s Authenticator App, aplikaci se spoustou funkcí, která ukládá a generuje bezpečné dvoufaktorové ověřovací tokeny pro online účty. Minulý týden Archer našel v ‌App Store‌ další aplikaci se stejným názvem, která vypadá podezřele podobně: „Authenticator – App“ od ruské společnosti Byte Service. Archer tvrdí, že aplikace  nejenže napodobila design a text z jeho aplikace slovo za slovem, ale také obsahovala odkazy na skutečné funkce jeho aplikace, které podvodná aplikace ve skutečnosti nenabízela, jako je podpora Apple Watch. Kromě toho, aplikace žádá uživatele o recenzi během fáze registrace.

Vyžaduje také týdenní předplatné ve výši 3,99 dolarů, což by činilo 335 dolarů ročně, pokud by uživatel zapomněl předplatné zrušit. Archer později našel další verzi aplikace v ‌App Store‌, jen s jinou ikonou. Archer říká, že aplikace byla odeslána prostřednictvím jiného vývojářského účtu, ale obsahuje také stejné prvky pocházející z jeho vlastní originální aplikace. V reakci na svá zjištění Archer uvedl: „Opravdu nechápu, jak tyto aplikace projdou kontrolou ‌App Store‌ s funkcemi, které nefungují, s okopírovaným designem, který nutí uživatele, aby aplikaci zhodnotil ještě předtím, než ji uvidí, a samozřejmě s týdenním předplatným.“