Apple vydal pátou beta verzi watchOS 8.5, macOS Monterey 12.3, tvOS 15.4, iOS 15.4 a iPadOS 15.4 pro vývojáře. My se v dnešním článku podíváme na to, co je nové a jak je můžete nainstalovat na vaše zařízení.



macOS Monterey 12.3, iOS 15.4 a iPadOS 15.4 obsahují funkci Universal Control, která umožňuje ovládat více Maců a iPadů stejnou klávesnicí a myší. iOS 15.4 také přidává novou funkci, díky které můžete pomocí Face ID odemknout iPhone, i když máte roušku. K dispozici je také sada Emoji 14 a možnost nastavení vlastní e-mailové domény přímo na iPhonu a iPadu. V zobrazení Dnes je k dispozici nový widget Apple Card, který lze přidat na domovskou obrazovku. Aktualizace také obsahují spoustu oprav chyb a drobných vylepšení. maOS Monterey 12.3 přidává podporu pro aktualizaci firmwaru AirPods, když jsou sluchátka připojena k Macu, a navíc odstraňuje podporu Python 2, přičemž Apple doporučuje vývojářům, aby používali alternativní skriptovací jazyk, jako je Python 3. tvOS 15.4 obsahuje opravy chyb a drobná vylepšení.

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

macOS Monterey‌:

  • () – Předvolby systémuAktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).

tvOS:

  • Nastavení > Systém > Aktualizace softwaru
Zdroj: macrumos.com