Apple vydal macOS Monterey 12.3, watchOS 8.5, tvOS 15.4, iOS 15.4 a iPadOS 15.4 pro veřejnost. My se v dnešním článku podíváme na to, co je nové a jak můžete tyto systémy nainstalovat na vaše zařízení.



macOS Monterey 12.3, iOS 15.4 a iPadOS 15.4 obsahují funkci Universal Control, která umožňuje ovládat více Maců a iPadů stejnou klávesnicí a myší. iOS 15.4 také přidává novou funkci, díky které můžete pomocí Face ID odemknout iPhone, i když máte roušku. K dispozici je také sada Emoji 14 a možnost nastavení vlastní e-mailové domény přímo na iPhonu a iPadu. V zobrazení Dnes je k dispozici nový widget Apple Card, který lze přidat na domovskou obrazovku. Aktualizace také obsahují spoustu oprav chyb a drobných vylepšení.

maOS Monterey 12.3 přidává podporu pro aktualizaci firmwaru AirPods, když jsou sluchátka připojena k Macu, a navíc odstraňuje podporu Python 2, přičemž Apple doporučuje vývojářům, aby používali alternativní skriptovací jazyk, jako je Python 3. watchOS 8.5 zavádí podporu pro Emoji 14, vylepšuje funkci, která uživatele upozorní, pokud je detekována fibrilace síní. Možnost autorizovat nákupy a předplatné Apple TV. tvOS 15.4 zavádí frontu „Další“ přímo do přehrávače videa, aby se usnadnil přechod ze seriálu do seriálu, a navíc obsahuje nové tlačítko hlasitosti, které je dostupné z přehrávače videa. Apple také vydal nový software pro HomePod, který obsahuje drobná vylepšení a opravy chyb.

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

macOS Monterey‌:

  • () – Předvolby systémuAktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).

tvOS:

  • Nastavení > Systém > Aktualizace softwaru
Zdroj: MacRumors.com