iOS 15 byl poprvé představen v červnu během WWDC21. Když byl poté v září vydán, několik funkcí chybělo. Dnes, po šesti měsících a čtyřech velkých aktualizacích, jsou konečně k dispozici všechny funkce, které byly představeny během WWDC.



iOS 15 obsahoval vylepšení a změny, včetně přepracovaného režimu soustředění, nového designu Safari a dalších funkcí FaceTime. Měsíc poté společnost vydala iOS 15.1. Jedna z nejočekávanějších funkcí, SharePlay, byla konečně k dispozici. Díky tomu se můžete spojit s přáteli a společně poslouchat písničky nebo cvičit pomocí FaceTime. iOS 15.2, který přišel o pět týdnů po 15.1, přinesl dvě další chybějící funkce. Pomocí zprávy o ochraně osobních údajů mohli uživatelé vidět, jak často aplikace za posledních sedm dní přistupovaly k jejich poloze, fotkám, fotoaparátu, mikrofonu a kontaktům.

Další funkce vám umožní označit lidi, aby měli přístup k vašemu účtu a osobním údajům v případě vaší smrti. I přes dvě velké aktualizace stále chybělo několik funkcí, zejména Universal Control pro uživatele iPadOS a macOS a digitální ID pro uživatele v USA. iOS 15.3 překvapivě pouze obsahoval vylepšení a opravy chyb, bez nových funkcí. iOS 15.4, který byl vydán minulý týden, konečně přinesl funkci Universal Control a od dnešního dne je v Arizoně k dispozici také Digitální ID. To znamená, že všechny funkce, které byly poprvé představeny v červnu během keynote WWDC21, jsou konečně k dispozici.