Jednou z menších změn, které obsahuje watchOS 8.5, je možnost obnovit firmware Apple Watch, aniž byste je museli posílat k opravě. V dnešním článku si ukážeme, jak funguje obnovení Apple Watch pomocí iPhonu.



V novém dokumentu podpory Apple podrobně popsal dvě různé obrazovky, které se na Apple Watch zobrazí, když je potřeba je aktualizovat nebo obnovit. Na Apple Watch se může zobrazit animace s žádostí, abyste je přiblížili k iPhonu, pokud na hodinkách dojde k problému, který vyžaduje aktualizaci nebo obnovení. Na Apple Watch se také může zobrazit červený vykřičník. Až dosud museli uživatelé v případě jakýchkoli problémů s Apple Watch, které vyžadovaly obnovení, zařízení odnést společnosti Apple. Je to proto, že na Apple Watch není žádný dostupný port pro připojení k zařízení, jako je Mac nebo iPhone. Nyní watchOS 8.5 a iOS 15.4 umožňuje bezdrátové obnovení Apple Watch pomocí iPhonu.

Jak obnovit Apple Watch pomocí iPhonu

  • Pokud vidíte jednu z výše uvedených obrazovek, přibližte svůj iPhone a Apple Wach k sobě.
  • Ujistěte se, že je iPhone připojen k WiFi, Bluetooth zapnuté a odemčený.
  • Umístěte své Apple Watch na nabíječku.
  • Dvakrát klikněte na boční tlačítko Apple Watch (vedle digitální korunky).
  • Postupujte podle pokynů na vašem iPhonu.
  • V případě, že se na vašich Apple Watch zobrazuje červený vykřičník, možná budete muset dvakrát kliknout na boční tlačítko, než je umístíte na nabíječku, a poté postupujte podle zbývajících kroků výše.

Apple říká, že pokud proces nefunguje, zkontrolujte WiFi a použijte 2,4 GHz síť namísto 5 GHz. Rovněž nedoporučuje používat síť 802.1X. Tento proces nemusí být schopen vyřešit všechny problémy s Apple Watch a Apple doporučuje kontaktovat podporu, pokud červená obrazovka s vykřičníkem nezmizí.