Aplikace Připomínky je fantastický nástroj, který je zdarma a snadno se používá. Tato aplikace, kterou mnozí nevyužívají, vám může pomoci z organizováním vašich úkolů. Prostřednictvím iCloud můžete používat aplikaci na Apple Watch, iPhonu, iPadu a Macu.



Zjednodušte používání aplikace pomocí Siri

Siri je skvělý pomocník, když se vám nechce psát. Můžete jednoduše říct něco jako: “Hey, Siri, set a reminder to clean the dishes at 7:30pm tonight”, pro připomenutí umytí nádobí. To je obzvláště skvělé pro použití na Apple Watch, když nemáte telefon poblíž, ale potřebujete si něco zapamatovat. Můžete dokonce použít Siri prostřednictvím svého HomePodu nebo CarPlay.

Přizpůsobte si seznamy

Aplikace Připomínky nabízí řadu přizpůsobení. Při vytváření seznamu můžete nastavit název, barvu a ikonu. Můžete jej dokonce převést na inteligentní seznam.

Aplikace Připomínky má řadu užitečných funkcí:

  • Sdílejte seznamy a udělujte oprávnění k úpravám, abyste mohli spolupracovat s ostatními.
  • Uspořádejte seznamy nebo úkoly, jak chcete, stačí je přetáhnout v libovolném pořadí. Jednotlivé úkoly lze ukládat do určitého seznamu nebo složky.
  • Označte úkoly jako dokončené. Dokončený úkol můžete skrýt nebo jej nechat zobrazený.

Po vytvoření seznamu si jej můžete přizpůsobit klepnutím na tři tečky v pravém horním rohu a výběrem Zobrazit informace o seznamu. Můžete také klepnout na ikonu „i“ napravo od úkolu.

Zde si můžete přizpůsobit své úkoly:

  • Přidejte konkrétní datum nebo čas. Klikněte na tlačítko kalendáře nebo zadejte datum a čas v rámci úkolu a nechte automaticky naplánovat úkol.
  • Vložte URL odkaz. Při procházení Safari můžete stisknout tlačítko pro sdílení a přidat adresu URL do aplikace Připomínky.
  • K vytvoření tagů použijte #. Aplikace uspořádá každý tag do vlastní složky.
  • Přidejte poznámku pro případ, že potřebujete přidat další informace.
  • Mezi další úpravy patří možnost označit úkol, přidat různou prioritu, zahrnout  obrázek nebo přidat konverzaci iMessage.

Inteligentní seznamy 

Inteligentní seznamy představují skvělý způsob, jak automaticky uspořádat připomínky podle tagů, termínů, časů, polohy a priority. Inteligentní seznam se liší od běžného seznamu, protože Inteligentní seznam má na ikoně malé ozubené kolečko.