Aplikace YouTube obdržela několik aktualizací uživatelského rozhraní a  nyní nabízí širší škálu možností rozlišení videa. Až dosud jste při přístupu k nastavení kvality videa mohli rychle vybírat z mnoha dostupných rozlišení. To již neplatí, protože YouTube přesunul tato nastavení do samostatné sekce.



Jak používat nastavení rozlišení videa na YouTube na iPhonu a iPadu

  • Začněte sledovat video v aplikaci YouTube a jedním klepnutím na video otevřete ovládací prvky přehrávání. Poté klepnutím na ikonu se třemi tečkami zobrazíte další možnosti jako obvykle.
  • Klepněte na Kvalita, což je první možnost v nabídce. Uvidíte, že kvalita videa je nastavena na Auto. Aktuální rozlišení bude uvedeno v závorkách.
  • Zde najdete nové možnosti nazvané Vyšší kvalita obrazu a Spořič dat. První nastavení je vhodnější při připojení k Wi-Fi, zatímco druhé je vhodné pro použití s mobilním tarifem. Chcete-li vybrat přesné rozlišení, které si přejete, klepněte na Pokročilé.
  • Nyní budete moci vidět všechna dostupná rozlišení, jak jste zvyklí. Vyberte požadované rozlišení. Mějte na paměti, že provedené změny ovlivní pouze aktuální video. Chcete-li upravit nastavení pro všechna videa, klepněte na Nastavení > Předvolby kvality videa vpravo dole. Tato možnost je přístupná také z předchozí nabídky.