Někteří uživatelé iPadu Air páté generace si podle příspěvků na sociálních sítích (přes iMore) stěžují na údajné snížení kvality produktu. Uživatelé tvrdí, že ‌iPad Air‌ má znatelně tenčí hliníkový kryt, což má za následek vrzání a lehký tlak na zadní stranu zařízení deformuje displej.



Vlákno na Redditu obsahuje velké množství stížností od uživatelů‌, kteří říkají, že mají obavy o kvalitu zařízení. V úvodním příspěvku ve vláknu se píše: „Dnes jsem si objednal a obdržel dva modré iPady Air 2022 a jsem trochu v šoku. Hliníková zadní deska je mnohem tenčí než na iPadu 4, který mám také. Když zařízení držíte, přes desku téměř cítíte baterii. Oba iPady při držení vydávají vrzavé zvuky. To se na iPadu Air 4 nestalo.“ Mnoho lidí ve vláknu souhlasilo, což naznačuje, že nejde o ojedinělý případ, a někteří uživatelé dokonce zveřejnili videa s vrzavým zvukem vycházejícím z jemného klepání na displej zařízení, aby upozornili na některé problémy.

První recenze ‌iPadu Air‌ páté generace byly sdíleny začátkem tohoto týdne, ale žádný recenzent nezmínil tyto problémy a kromě nových barevných variant je ‌iPad Air‌ identický s modelem předchozí generace. Mezi klíčové nové funkce ‌iPadu Air‌ patří stejný čip M1 jako v iPadu Pro, podpora 5G, vylepšený 12megapixelový přední fotoaparát s podporou Center Stage, až 2x rychlejší USB-C port pro přenos dat a další.