V probíhajícím sporu s Úřadem pro spotřebitele a trhy (ACM) v Nizozemsku ohledně App Store Apple hájil svůj plán požadovat po vývojářích aplikací, aby předložili další binární soubor aplikací, pokud chtějí používat systémy pro zpracování plateb třetích stran.



ACM rozhodl, že Apple musí povolit vývojářům seznamovacích aplikací v Nizozemsku používat systémy pro zpracování plateb třetích stran. Společnost Apple oznámila, že má v úmyslu vyhovět tomuto rozhodnutí a dát vývojářům možnost použít metodu třetí strany v samotné aplikaci nebo přesměrovat uživatele na webovou stránku k nákupu. Plán společnosti Apple vyhovět tomuto rozhodnutí však čelil určité kritice kvůli požadavku, aby vývojáři předložili další binární soubor aplikace pro svou seznamovací aplikaci v Nizozemsku, pokud chtějí používat platební metodu třetí strany.

ACM to považuje za nevyhovující jeho rozhodnutí a následně uvalil pokuty, které se nyní vyšplhaly na 30 milionů eur. Andeer v dopise připustil, že Apple a ACM mají rozdílné názory, které možná bude nakonec nutné vyřešit soudem. Nicméně řekl, že Apple je odhodlán spolupracovat s ACM při hledání řešení, na kterém se obě strany dohodnou a které bude přínosné jak pro nizozemské vývojáře, tak pro spotřebitele.