Objevily se první recenze na nový monitor Studio Display a jedním společným bodem, který recenzenti uváděli bylo, že kvalita obrazu vestavěné webové kamery není vůbec dobrá.



Monitor Studio Display je vybaven 12megapixelovým ultra širokoúhlým předním fotoaparátem, který lze použít pro hovory FaceTime a Zoom. Zatímco fotoaparát je ve srovnání s monitorem Pro Display XDR, který webovou kameru nemá vítaným doplňkem, recenzenti kritizují kvalitu obrazu.

Joanna Stern z Wall Street Journal:

„S 12megapixelovým fotoaparátem a čipem A13 Bionic by měla být na stejné úrovni jako fotoaparát na iPhonu 11 Pro. Přesto byly vytvořeny zrnité a vybledlé obrázky. Na některých záběrech chybělo tolik detailů, že mi to připomnělo fotoaparát na mém starém BlackBerry. Na druhou stranu: Nikdo nemohl vidět moje krepaté vlasy.“

Nilay Patel z The Verge:

„Špatné na tom je, že nemám ponětí, co se s touto webkamerou stalo. Ve skutečnosti to v dobrém světle vypadá příšerně a při slabém osvětlení přímo mizerně. Zkoušel jsem to ve FaceTime, v Zoomu, ve Photo Booth, v QuickTime – co si jen vzpomenete, je to stejně špatná kvalita obrazu. Nepomůže ani vypnutí funkce Center Stage. Zapínání a vypínání režimu na výšku nepomáhá.“

V reakci na dotazy ohledně kvality webové kamery mluvčí Apple uvedl, že byl objeven problém, který způsobuje, že se systém nechová podle očekávání, což bude vylepšeno aktualizací softwaru. Apple neupřesnil, jaká vylepšení budou provedena, a nebyl poskytnut žádný časový rámec pro aktualizaci.