Společnost Schlage dnes vydala chytrý zámek Encode Plus s podporou funkce Apple Home Key, která vám umožňuje přidat klíč do aplikace Wallet, takže není nutné používat fyzický klíč.



Když tak učiníte, můžete jednoduše podržet kompatibilní iPhone nebo Apple Watch poblíž zámku Encode Plus a zamknout nebo odemknout dveře, na kterých je nainstalován. Funkce využívající technologii NFC vyžaduje iPhone XR nebo novější aktualizovaný na iOS 15 nebo Apple Watch Series 4 nebo novější aktualizovaný na watchOS 8. Režim Express Mode umožňuje odemknout dveře pouhým přidržením iPhonu nebo Apple Watch u zámku, nebo můžete nastavit Face ID nebo Touch ID jako další vrstvu zabezpečení. S rezervou budete moci stále odemknout dveře klepnutím po dobu až pěti hodin poté, co se vašemu iPhonu vybije baterie.

Encode Plus také podporuje HomeKit pro ovládání zámku pomocí aplikace Domácnost nebo hlasových příkazů Siri, stejně jako Amazon Alexa a Google Assistant. Zámek má fyzickou klávesnici a klíčovou dírku pro odemknutí dveří bez zařízení v případě potřeby. Díky podpoře Wi-Fi nevyžaduje inteligentní domácí most ani žádný jiný hardware. Zámek je na baterie, se čtyřmi AA bateriemi, které jsou součástí balení, a indikátorem vybití baterie zabudovaným v klávesnici. V aplikaci Domácnost můžete nastavit přístupové kódy pro hosty.