iPhone SE třetí generace je vybaven nejtvrdším sklem ve smartphonu na přední a zadní straně, což je změna navržená tak, aby zařízení lépe odolalo pádům a poškrábání. Společnost Allstate Protection Plans tento týden provedla test odolnosti.



Testování zjistilo, že ‌iPhone SE‌ třetí generace se skutečně zdá být odolnější než předchozí model a téměř stejně odolný jako iPhone 13. iPhone SE‌ přežil pád displejem dolů na chodník, přičemž zařízení skončilo pouze s drobnými oděrkami, stejně jako ‌iPhone 13‌. Je pozoruhodné, že ‌iPhone SE‌ má tvrdší sklo, ale nemá stejné sklo Ceramic Shield jako modely ‌iPhone 13‌. Při další zkoušce pádu ‌iPhone SE‌ praskl po pádu z 6 stop, pravděpodobně proto, že nemá stejný plochý hliníkový design jako ‌iPhone 13‌.

‌iPhone SE‌ vydržel pád bokem dolů s pouhými drobnými oděrkami na hliníkovém rámu, čímž se opět vyrovnal ‌iPhonu 13‌. Allstate Protection Plans také provedl 30minutový test, aby zkontroloval stupeň odolnosti proti vodě IP67. Bez problému dokázal odolat jednomu metru vody po dobu 30 minut, a i když hned po vytažení došlo k určitému ztlumení zvuku, po hodině se vrátil do normálu. Testy pádů jsou proměnlivé a výsledky, které jsou nakonec vidět v reálném světě, se mohou lišit, protože poškození bude záviset na výšce pádu, povrchu, na který iPhone spadne, a úhlu.