Apple dnes zveřejnil svou zprávu o pokroku v oblasti životního prostředí za rok 2022, v níž uvádí pokračující úsilí společnosti o snížení dopadu na životní prostředí a boj proti změně klimatu a také nové podrobnosti o zvýšeném používání recyklovaných materiálů.



Apple představil certifikované recyklované zlato a více než zdvojnásobil používání recyklovaného wolframu, prvků vzácných zemin a kobaltu. Téměř 20 procent veškerého materiálu v produktech Apple v loňském roce bylo recyklováno, což je vůbec nejvyšší využití recyklovaného obsahu ve společnosti. Společnost zdůraznila, že v roce 2021 pocházelo 59 procent hliníku, 45 procent prvků vzácných zemin, 30 procent cínu a 13 procent kobaltu z recyklovaných zdrojů a plasty tvořily pouhá čtyři procenta. Všechny nové iPhony, iPady, AirPody a Macy obsahují 100% recyklovaný cín v pájce jejich hlavních logických desek a Apple používá recyklované zlato na pokovení hlavní logické desky a drátu přední kamery a zadních kamer.

Apple dnes také představil „Taz“, stroj, který pomáhá získávat materiály z recyklované elektroniky, a vysvětlil, jak se snaží omezit těžbu získáváním více materiálů ze stávajících zařízení. Taz, stroj, který využívá novou technologii podobnou skartovačce k oddělení magnetů od zvukových modulů a získávání dalších prvků vzácných zemin, je nejnovějším z řady pokroků v recyklaci, v jejichž čele stojí Apple. Společnost také dále rozšířila možnosti svého robota Daisy pro rozebírání iPhonu, aby mohl rozebrat 23 modelů iPhonu, a nabídla bezplatnou licenci na tyto patenty dalším společnostem a výzkumníkům. Další robot, Dave, rozebírá Taptic Engine a pomáhá získat cenné magnety vzácných zemin, wolfram a ocel. Podívejte se na úplnou zprávu Apple o pokroku v oblasti životního prostředí za rok 2022, kde najdete další informace o úsilí společnosti stát se uhlíkově neutrální v celém globálním dodavatelském řetězci.