Apple dnes oznámil zisk za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2022 – 97,3 miliardy dolarů, což je nový čtvrtletní rekord. Apple zaznamenal růst napříč svými kategoriemi produktů, ale tržby z prodeje iPadů poklesly o téměř 2% ve srovnání s předchozím čtvrtletím.



„Jsme velmi potěšeni našimi rekordními výsledky za druhé čtvrtletí, protože jsme vytvořili rekord v tržbách za služby a za prodej iPhonů, Maců a nositelných zařízení,“ řekl finanční ředitel společnosti Apple Luca Maestri. Generální ředitel Apple Tim Cook řekl CNBC, že  společnost i nadále čelila velmi významným omezením dodávek iPadu během březnového čtvrtletí.

Rozpis výsledků za březnové čtvrtletí:

  • Prodej iPhonů: 50,5 miliardy dolarů, oproti 47,9 miliardy dolarů ve čtvrtletí minulého roku
  • Prodej iPadů: 7,6 miliardy dolarů, což je pokles ze 7,8 miliardy dolarů ve čtvrtletí předchozího roku
  • Prodej Maců: 10,4 miliardy dolarů, což je nárůst z 9,1 miliardy dolarů ve čtvrtletí před rokem
  • Nositelná zařízení, domácnost a příslušenství: 8,8 miliardy dolarů, oproti 7,8 miliardy dolarů ve čtvrtletí minulého roku
  • Služby: 19,8 miliardy dolarů, oproti 16,9 miliardy dolarů ve čtvrtletí předchozího roku

Kategorie Nositelná zařízení, domácnost a příslušenství zahrnuje Apple Watch, Apple TV, HomePod mini, iPod touch, AirPods, sluchátka Beats, příslušenství jako pouzdra na iPhone a řemínky pro Apple Watch a další. Služby zahrnují App Store, Apple Music, Apple Arcade, Apple TV+, Apple Fitness+, iCloud, Apple Pay, plány AppleCare a další.