Apple plánuje v budoucnu přinést do Apple Watch podporu pro satelitní připojení, která by umožnila nouzové textové zprávy a funkci Tíseň SOS přímo na Apple Watch, uvádí Bloomberg.



Před vydáním řady iPhone 13 na podzim loňského roku řada zpráv naznačovala, že nové iPhony budou obsahovat podporu pro „LEO“ neboli satelitní připojení. Satelitní připojení by umožnilo ‌posílat krátké zprávy nouzovým kontaktům přes satelitní sítě, aniž by procházely přes operátora. Tato funkce se nakonec neobjevila‌, ale Bloomberg uvádí, že by mohla být spuštěna již letos s iPhone 14. Po jejím vydání na ‌iPhone‌ Apple plánuje přenést tuto technologii na Apple Watch.

Nabízela by dvě funkce, první by uživatelům umožňovala posílat krátké textové zprávy tísňovým službám a kontaktům přes satelitní síť, když není k dispozici mobilní signál. Zprávy se zobrazí v šedých bublinách v aplikaci Zprávy. Druhá by uživatelům umožnila nahlásit krizovou situaci, jako je nehoda nebo požár tísňovým linkám. Jak se očekávalo, Bloomberg varuje, že tato funkce bude záviset na místních regulačních orgánech a dostupnosti a dodává, že nejsou navrženy tak, aby fungovaly ve všech zemích.