Apple rozšiřuje svou přítomnost v Irsku o nové centrum pro testování produktů, spolu s otevřením nové kanceláře v Severní Karolíně, uvádí nová zpráva společnosti Irish Examiner.



Apple otevře nové testovací centrum produktů v irském Corku, které bude prvním zařízením svého druhu pro testování zařízení Apple v Evropě. Na místě budou inženýři a technici společnosti Apple používat řadu zařízení, včetně elektronových mikroskopů a CT skenerů, k testování produktů s cílem zlepšit odolnost a výkon. Testovací centrum se nachází poblíž kampusu společnosti Apple v Hollyhill a dříve sloužilo k ukládání pevných disků, manuálů a dokumentace.

V rozhovoru pro Irish Examiner, viceprezidentka Apple Cathy Kearney řekla, že nové testovací zařízení bylo přirozeným vývojem ze všech investic v posledních letech v Corku: „Toto zařízení se zaměřuje na zajištění odolnosti a výkonu a laboratorní tým zde bude testovat a analyzovat celou řadu produktů společnosti Apple. Toto zařízení je první svého druhu v Evropě a jsme rádi, že ho máme zde v Corku.“ Apple také plánuje investovat 19,3 milionů dolarů na renovaci sedmipatrové budovy MetLife Building 3 v Cary v Severní Karolíně.