Podle Marka Gurmana z Bloomberg Apple stále plánuje přidat do Apple Watch funkci pro sledování tělesné teploty a nové zdravotní funkce, a to i přes problémy s vývojem monitorování krevního tlaku a cukru v krvi.



Apple údajně pracuje na aktualizovaném senzoru pro Apple Watch, který je schopen určit, zda má uživatel vysoký krevní tlak, ale při testování technologie na zaměstnancích byla problémem přesnost. Tato funkce je údajně schopna sdělit uživatelům, zda mohou mít hypertenzi, spíše než poskytovat specifické systolické a diastolické hodnoty. Říká se, že Apple na této funkci pracuje nejméně čtyři roky, ale je nepravděpodobné, že bude k dispozici do roku 2024. Apple také pracuje na funkci pro monitorování hladiny cukru v krvi, ale předpokládá se, že tato funkce nebude vydána ještě několik let.

Společnost letos stále plánuje přidat do Apple Watch senzor tělesné teploty, přičemž tato funkce byla původně navržena pro pomoc při plánování těhotenství. Budoucí modely Apple Watch by mohly určit, zda má uživatel vyšší než normální tělesnou teplotu, ale je nepravděpodobné, že by ukázaly přesnou hodnotu. iOS 16 může obsahovat vylepšenou aplikaci Zdraví, která rozšíří funkce sledování spánku a také přidá nové funkce pro správu léků. Apple údajně vyvíjí nástroj pro správu léků, který uživatelům umožní naskenovat své pilulky do aplikace Zdraví a připomenout uživatelům, aby si je vzali, ale počáteční verze, která má být spuštěna letos, pravděpodobně nebude obsahovat všechny funkce, které Apple připravuje.