Apple podle Marka Gurmana z Bloomberg stále pracuje na novém HomePodu, který kombinuje reproduktor, funkce Apple TV a kameru FaceTime. Gurman to uvedl v sekci Otázky a odpovědi svého nejnovějšího zpravodaje Power On.



„Apple stále pracuje na novém HomePodu – konkrétně zařízení, které kombinuje HomePod, Apple TV a FaceTime kameru. Nemyslím si, že velký HomePod je stále ve vývoji, ale možná bude vydán nový HomePod mini. V každém případě bude kombinovaný produkt pravděpodobně hlavním zařízením.“ Gurman poprvé uvedl v loňském roce, že Apple pracuje na kombinované ‌Apple TV‌ s ‌HomePodem‌. V dubnu 2021 Gurman uvedl, že zařízení bude obsahovat standardní funkce ‌Apple TV, jako je sledování videa a hraní her, plus funkce HomePodu, jako je přehrávání hudby a používání Siri.

Apple ukončil prodej původního ‌‌HomePod‌u v březnu 2021, což způsobilo, že mnozí přemýšleli, zda společnost nepracuje na nástupci. HomePod mini, menší verze ‌HomePodu‌, která byla uvedena na trh v roce 2020, je mnohem populárnější díky své nižší ceně, takže by nebylo překvapením, kdyby Apple nakonec vydal další verzi ‌HomePodu mini‌ s novými funkcemi. Ale jak by vypadalo zařízení, které kombinuje ‌HomePod‌, ‌Apple TV‌ a kameru ‌FaceTime‌, stále zůstává nejasné.