Za méně než šest měsíců Apple oznámí nadcházející řadu iPhone 14. Existují některé funkce, u kterých je téměř potvrzeno, že je budou nové iPhony obsahovat. V dnešním článku si ukážeme, co vše můžeme očekávat.



Rozdílný design mezi levnějšími modely a modely „Pro“

iPhone 14 Pro bude mít nový design děrování a oválný výřez. To znamená, že tento nový design bude exkluzivní pro modely Pro, protože levnější modely pravděpodobně budou obsahovat stejný zářez jako iPhone 13, který je o 30 % menší než ten, který najdete na iPhone 12. Analytik Ross Young tuto zprávu také potvrdil.

A15 Bionic pro iPhone 14, A16 Bionic pro iPhone 14 Pro

Nezávislé zdroje 9to5Mac a analytik Ming-Chi Kuo tvrdí, že Apple by letos mohl porušit tradici vydáním některých modelů iPhone 14 se stejným čipem A15 jako obsahuje iPhone 13. Čip A15 by obsahoval 6,1palcový iPhone 14 a 6,7palcový iPhone 14 Max, ačkoli RAM by byla upgradována na 6 GB ze 4 GB. Nový čip A16 by byl exkluzivní pro iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max.

Vylepšený fotoaparát pro iPhone 14 Pro

Další důležitou funkcí přicházející do iPhone 14 Pro je 48MP fotoaparát. Jako první navrhl tuto funkci analytik Ming-Chi Kuo, Mark Gurman z Bloomberg byl posledním, kdo o této nové funkci informoval. Zatímco 48MP fotoaparát by mohl umožnil nové funkce, je pravděpodobné, že bude i nadále fotografovat v rozlišení 12MP.