Dva podvodníci, kteří připravili společnost Apple o 1,5 milionu dolarů během tří let byli odsouzeni k 13 letům vězení. Podvodníci použili kapesní zařízení určeného pouze pro zaměstnance Apple zvané Isaac.



Zaměstnanci je mají v obchodě a umožňují jim kontrolovat zásoby a prodávat produkty zákazníkům. Jeden z podvodníků jednoduše vešel do Apple Store a čekal na vhodnou chvíli, aby ukradl zařízení Isaac. Poté odešli z obchodu, stále však připojeni k jeho Wi-Fi síti, a použili přihlášený zaměstnanecký účet k získání digitálních dárkových karet v hodnotě tisíců dolarů. Kódy pro uplatnění digitálních dárkových karet byly poté načteny do aplikace Wallet, aby se vygenerovaly QR kódy, které byly pořízeny na snímku obrazovky a odeslány prostřednictvím iMessage druhému spojenci, který pak mohl vstoupit do jiných Apple Store a zakoupit řadu hodnotných zařízení Apple. 

Tento proces se poté opakoval po celé zemi, což dvojici umožnilo připravit Apple o více než 1,5 milionu dolarů, podle obžaloby. Jeden z podvodníků ukradl v Texasu digitální dárkové karty Apple v hodnotě 50 000 dolarů, zatímco ve stejný den jeho partner použil dárkové karty k nákupu produktů Apple v New Yorku za tisíce dolarů. Dvojice byla nakonec přistižena při krádeži zařízení Isaac v Apple Store na CCTV a nakonec byla sledována pomocí jejich mobilního telefonu přes GPS, než je nakonec zatkla FBI. Následně se k činu přiznali.