Každý uživatel zařízení Apple má k dispozici 5 GB bezplatného úložiště iCloud, které mu umožní ukládat svá data na zabezpečené vzdálené servery, ale Apple také nabízí ‌iCloud‌+, prémiovou cloudovou předplatitelskou službu, která vám poskytuje větší úložiště a další funkce, jako je Private Relay.



Pokud používáte iPhone a iPad, můžete upgradovat úložiště tak, že přejdete do Nastavení, kliknete na své jméno a klepnete na ‌iCloud‌ -> Spravovat úložiště. Když klepnete na Koupit více úložiště nebo Změnit plán úložiště, můžete si vybrat plán podle pokynů na obrazovce. Obvykle se jedná o poměrně jednoduchý proces, ale občas se některým uživatelům zobrazí zpráva „Vaše úložiště v tuto chvíli nelze upgradovat“. Zkuste to znovu později v Nastavení. Pokud se vám zobrazí tato zpráva, nezoufejte – klepněte na Hotovo, vraťte se až na hlavní obrazovku Nastavení a poté postupujte podle následujících kroků.

  • Klepněte na své jméno v horní části obrazovky.
  • Klepněte na Média a nákupy.
  • V zobrazené místní nabídce klepněte na Odhlásit se.

Jakmile to uděláte, zkuste znovu upgradovat svůj plán úložiště stejným způsobem a neměli byste mít potíže s dokončením nákupu předplatného. Z nějakého důvodu se zdá, že odhlášení z Média a nákupy odstraňuje překážku, která některým lidem brání v upgradu úložiště.