Někteří uživatelé zařízení Mac Studio si všimli, že jejich stroje vydávají vysoký zvuk, který vypadá, jako by vycházel z ventilátoru. Na fórech MacRumors jsou stránky se stížnostmi na tento problém a zdá se, že se týká řady uživatelů.



Většina stížností pochází od uživatelů‌, kteří mají verzi s čipem M1 Max spíše než verzi Ultra, což není překvapením, protože oba stroje mají odlišné nastavení teploty. Uživatelé, kteří mají problémy, popsali hluk jako vysokofrekvenční zvuk, který je obtížné ignorovat, a navíc ke standardnímu hluku ventilátoru. Od čtenáře MacRumors sunsetblvd: „Objednal jsem si verzi s čipem M1 Max s 32 Core GPU a 64 GB RAM. Po týdnu nebo dvou jsem si začal všímat vysokého zvuku. Běžný hluk ventilátoru byl slyšitelný, ale ne rušivě. Ten vysoký zvuk jsem nemohl ignorovat. Rozhodl jsem se vzít jej do Apple Store poté, co jsem kontaktoval podporu Apple a vyzkoušel spoustu softwarových oprav, jako je přeinstalace operačního systému.“

„Technik mi však po několika dní pouze sdělil, že to byl jen normální hluk ventilátoru v očekávaném rozsahu zvuků, a řekl, že s tím nemohou nic dělat. Zklamaně jsem znovu zavolal na podporu Apple a souhlasili, že mi pošlou náhradní stroj, na který momentálně čekám.“ ‌M1 Max‌ a M1 Ultra mají různé chladiče, což vysvětluje, proč jeden stroj má problémy, zatímco druhý ne. ‌M1 Ultra‌ je vybaven mnohem větším měděným chladičem, který pravděpodobně zabraňuje tak častému spouštění ventilátoru, a také se zdá, že je problém s nastavením ‌čipu M1 Max‌, který způsobuje pískání. Stojí za zmínku, že ne všech modelů ‌se tento problém týká,  protože někteří lidé uvádí, že neslyší neobvyklý zvuk.