Ve svém nejnovějším newsletteru „Power On“ Gurman potvrdil mnoho zpráv o řadě ‌iPhone 14‌ včetně toho, že Apple stále pracuje na podpoře satelitního připojení. Gurman také nastínil, jak se Apple snaží dále odlišit své modely „Pro“ od levnějších iPhonů v řadě‌.



Nový 48megapixelový širokoúhlý fotoaparát bude exkluzivní pro iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max, zatímco levnější modely ‌iPhone 14‌ budou mít 12megapixelový širokoúhlý fotoaparát jako řada iPhone 13. Jak poprvé navrhl analytik Ming-Chi Kuo, levnější iPhony pravděpodobně budou obsahovat čip A15 z minulého roku nebo jeho verze, zatímco modely Pro budou obsahovat nový čip A16.

Gurman dodal, že kromě snahy odlišit modely Pro k tomuto rozhodnutí mohl přispět globální nedostatek čipů. Gurman také zopakoval, že levnější iPhony‌ budou mít velmi podobný design jako iPhone 12 a ‌iPhone 13‌ a iPhone 14 Pro a Pro Max budou obsahovat oválný výřez. Gurman navíc tvrdí, že Apple stále pracuje na podpoře pro satelitní připojení, díky které je možné hlásit nouzové situace a posílat krátké texty nouzovým kontaktům, když není k dispozici žádná mobilní služba.