Samsung plánuje použít techniku ​​pro výrobu baterií, která se běžně používá pro elektrická vozidla, což by mohlo zlepšit životnost baterií budoucích iPhonů, uvádí nová zpráva společnosti The Elec.



Samsung SDI má v úmyslu použít výrobní techniku, kterou v současnosti používá k výrobě baterií páté generace pro elektrická vozidla (EV) k výrobě baterií pro tablety a smartphony. Metoda skládá materiály baterií do vrstev, aby se zvýšila hustota energie o více než 10 procent, aniž by zabírala další vnitřní prostor. Firma prý upravuje výrobní linky v Jižní Koreji, aby mohla vyrábět nové baterie a v Číně už výrobní linku postavila. Samsung SDI v minulosti dodával baterie pro MacBooky a iPady, ale nikdy nevyráběl baterie pro iPhony.

V současné době je hlavním dodavatelem baterií pro Apple čínská společnost Amperex Technology. Apple v současné době používá v ‌iPhonu‌ vícečlánkovou baterii ve tvaru L, kde je připojeno více baterií, aby se co nejlépe využil vnitřní prostor a prodloužila životnost baterie. Baterie s vyšší hustotou energie by mohly uvolnit vnitřní prostor a učinit ‌iPhone‌ lehčím, nebo zachovat stejný design a mírně prodloužit životnost baterie.