Niantic, společnost stojící za oblíbenou hrou Pokémon Go, oznámila novou hru s názvem Peridot. Uživatelé se budou starat a vychovávat virtuální mazlíčky, něco jako moderní verze Tamagotchi.



Domácí mazlíčci se budou nazývat „Peridoti“ nebo zkráceně „Doti“ a hráči je budou vychovávat od narození. „Po tisících letech spánku se Peridoti (nebo zkráceně Doti) probouzejí do světa výrazně odlišného od toho, ve kterém se potulovali, a budou potřebovat naši pomoc, abychom je ochránili před vyhynutím. Jsou to stvoření, která vypadají tak opravdově, že si je okamžitě zamilujete, když je budete vychovávat od narození až do dospělosti. Zatímco budete společně prozkoumávat svět, dozvíte se více o svých roztomilých nových přátelích, vytvoříte si pouto, když je budete vychovávat a hrát si s nimi, a pracovat s ostatními hráči na udržování jejich druhů.“ 

Hráči se budou starat o své Peridoty, brát je na procházky, plnit jejich přání, hrát hry, prozkoumávat místa, objevovat skryté poklady po celém světě, fotografovat a další. Stejně jako u jiných her od Niantic je i Peridot AR hrou. Niantic brzy vydá Peridot na vybrané trhy a společnost plánuje během testovacího období hru vylepšovat. Ti, kteří se chtějí dozvědět více, se mohou přihlásit k odběru emailového zpravodaje na webu Niantic.