Jsme něco málo přes týden od představení řady iPhone 14. Zprávy o těchto nových iPhonech vidíme již téměř rok, a přestože mnoho funkcí bylo hlášeno opakovaně, existuje několik funkcí, o kterých jsme slyšeli a u kterých si nejsme tak jisti, zda je budou obsahovat a níže uvádíme čtyři.



Satelitní připojení

Bloomberg uvádí, že Apple pracuje na iPhonu se satelitním připojením, které uživatelům umožní posílat textové zprávy v nouzových situacích a hlásit závažné mimořádné události v oblastech, kde není mobilní signál. Zprávy v jednu chvíli naznačovaly, že tato pokročilá funkce bude k dispozici společně s řadou iPhone 13, ale to se nestalo. Podle spolehlivého odborníka z oboru Apple skutečně plánuje oznámit tuto funkci společně s řadou ‌iPhone 14‌ během keynote plánované na 7. září.

Tepelné systémy Vapor Chamber

Spolehlivý analytik Ming-Chi Kuo v rozsáhlé zprávě pokrývající vývoj 14palcového a 16palcového MacBooku Pro uvedl, že špičkové iPhony budou v roce 2022 obsahovat vylepšený tepelný systém pro řízení tepla. Tepelné systémy Vapor Chamber jsou již k dispozici na špičkových zařízeních Android, jako jsou zařízení od společností Samsung, Razer a LG, které pomáhají udržovat zařízení v chladu při velkém pracovním zatížení.

2 TB úložiště
iPhone 13 Pro obsahuje 1TB úložiště.iPhone 14 Pro‌ by mohl obsahovat ještě větší 2TB úložiště, které nabízí nejvyšší množství, jaké kdy bylo u ‌iPhonu‌. Přidané úložiště by mohlo být užitečné pro tvůrce, kteří pomocí svého ‌iPhonu‌ pořizují vysoce kvalitní profesionální videa, ale zda se Apple rozhodne tuto možnost učinit, se teprve uvidí.

WiFi 6E

Nejnovější iPhony, Macy a iPady podporují WiFi 6, což není nejnovější standard WiFi. WiFi 6E je nejnovější standard WiFi, který nabízí vyšší rychlosti a lepší možnosti pro zpracování vysokokapacitního pracovního zatížení. ‌iPhone 13‌, navzdory spekulacím, nakonec nepodporoval nejnovější standard WiFi, takže by jej mohla obsahovat řada ‌iPhone 14‌.