AirPods Pro druhé generace by měly být vydány koncem tohoto roku. Pokud uvažujete o jejich zakoupení, jakmile budou vydány, pokračujte ve čtení. V dnešním článku si ukážeme pět nových funkcí, které můžete očekávat.



Čip H2 

Podle analytika Ming-Chi Kuo budou nové AirPods Pro obsahovat výrazně vylepšený čip ve srovnání s čipem H1 v původních AirPods Pro. Nový čip by mohl být označen jako „H2“. Kuo neupřesnil, jaké výhody by nový čip poskytl, ale vzhledem k tomu, že čip H1 pohání funkce související se zvukem, mohl by vést ke zlepšení kvality zvuku, latence, aktivnímu potlačení hluku a režimu propustnosti.

Delší životnost baterie

I když se neobjevily žádné zprávy o tom, že by nové AirPods Pro nabídly delší výdrž baterie, je rozumné očekávat zlepšení v této oblasti vzhledem k tomu, že od vydání původních AirPods Pro uplynuly téměř tři roky. AirPods třetí generace vydané v loňském roce poskytují až šest hodin poslechu na jedno nabití ve srovnání se 4,5 hodinami u současných AirPods Pro. I s aktivním potlačením hluku a vypnutým režimem propustnosti vydrží AirPods Pro na jedno nabití až pět hodin, což je stále méně než u AirPods třetí generace.

Vylepšení nabíjecího pouzdra

Nabíjecí pouzdro pro nové AirPods Pro bude podle Kua schopno vydávat zvuk, což usnadní nalezení pouzdra, když se ztratí. AirPods Pro již lze sledovat prostřednictvím aplikace Najít na iPhonu, ale nabíjecí pouzdro nemůže přehrát zvuk. Je také pravděpodobné, že bude mít odolnost proti vodě a potu IPX4 jako nabíjecí pouzdro pro AirPods třetí generace. V současné době mají voděodolnost pouze sluchátka AirPods Pro, nikoli pouzdro. Očekává se, že nabíjecí pouzdro bude obsahovat port Lightning.

Vylepšená detekce 

Další funkcí, kterou nové AirPods Pro pravděpodobně převezmou z AirPods třetí generace, je senzor detekce kůže pro přesnější detekci v uchu ve srovnání s duálními optickými senzory v původních AirPods Pro. Apple říká, že senzor detekce kůže „přesně rozpozná, zda jsou AirPods v uchu – nebo v kapse nebo na stole – a po vyjmutí pozastaví přehrávání“.

Fitness funkce

V květnu 2021 Mark Gurman a Debby Wu z Bloombergu oznámili, že AirPods Pro druhé generace budou obsahovat aktualizované senzory pohybu se zaměřením na sledování kondice, ale zpráva neposkytla žádné další podrobnosti o této funkci. AirPods Pro jsou již vybaveny akcelerometrem detekujícím pohyb a je možné, že vylepšení tohoto senzoru umožní určité možnosti sledování kondice.