AirTag byl předmětem mnoha příběhů a nejnovější pochází z Floridy. Kancelář šerifa okresu Okaloosa minulý týden oznámila, že data z AirTagu byla použita k nalezení pracovníka letecké společnosti, který ukradl odbavená zavazadla v hodnotě tisíců dolarů.



Podle prohlášení úřadu šerifa okresu Okaloosa jedna cestovatelka oznámila, že její kufr s více než 1 600 dolary se po letu nedostal do cílové destinace. Tato cestovatelka však měla v tašce AirTag a v aplikaci Najít si všimla, že byl naposled aktivován v Mary Esther na Floridě. Druhý cestující, který přiletěl na stejné letiště, nedávno oznámil, že jeho odbavené zavazadlo dorazilo do cílové destinace, ale chybí v něm šperky za více než 15 000 dolarů. Vyšetřovatelé použili letištní databázi zaměstnanců, aby našli ty, kteří žili v blízkosti místa, kde byl AirTag první oběti naposledy viděn.

To přivedlo vyšetřovatele k 19letému Giovannimu De Lucovi, subdodavateli letecké společnosti na letišti Destin-Fort Walton Beach. Jakmile jej policisté kontaktovali, přiznal se, že odstranil AirTag z kufru první oběti. Neudělal to však dostatečně rychle, protože AirTag stále pomáhal vyšetřovatelům vystopovat ho. Byl obviněn ze dvou velkých krádeží. Policii se však zatím nepodařilo vypátrat věci v hodnotě 1600 dolarů z kufru první oběti.