Apple dnes oznámil, že keynote se bude konat ve středu 7. září v 19:00 hodin. Akce se bude konat v divadle Steva Jobse v kampusu Apple Park v Cupertinu v Kalifornii a součástí bude i osobní setkání se zástupci médií pozvaných do kampusu.



Zářijová keynote se zaměří na nové modely iPhone 14, očekáváme 6,1palcový iPhone 14, 6,7palcový iPhone 14 Max, 6,1palcový iPhone 14 Pro a 6,7palcový iPhone 14 Pro Max. Letos nebude vydán žádný 5,4palcový ‌iPhone‌ „mini“. Zatímco u modelů nižší třídy neočekáváme žádné velké změny, modely vyšší třídy budou obsahovat oválný výřez, čip A16 Bionic, nový 48megapixelový fotoaparát a další. Levnější modely budou stále používat čip A15 a nebudou obsahovat nový fotoaparát, ale můžete očekávat nové barvy, rychlejší 5G a WiFi 6E.

Představeny by měly být také Apple Watch Series 8, které by mohly obsahovat aktualizovaný režim nízké spotřeby, delší výdrž baterie, snímání teploty, čip S8 a další možné funkce, jako je detekce autonehody. Očekávány jsou také „Apple Watch Pro“, které se budou vyznačovat novým designem, větší velikostí a mnohem odolnějším displejem. Čekáme také druhou generaci AirPods Pro, nový iPad 10. generace, iPad Pro, Mac Pro s čipem Apple Silicon a další, ale kromě modelů ‌iPhone 14‌ a Apple Watch pravděpodobně uvidíme tyto další zařízení až na druhé říjnové akci.