Apple vydal třetí beta verzi watchOS 9, macOS Ventura, iOS 16 a iPadOS 16 pro veřejné testery. My se v dnešním článku podíváme na to, co je nové a jak je můžete nainstalovat na vaše zařízení.



iOS 16 obsahuje novou zamykací obrazovku a spoustu funkcí pro přizpůsobení, vylepšena byla také aplikace Zprávy. Oblíbená funkce Živý text také poprvé rozšiřuje na video. To vám umožní vybrat text z videí. Nové funkce Rodinného sdílení pro podrobnější kontrolu nad tím, k jakému obsahu má dítě přístup. watchOS 9 obsahuje nové ciferníky. Aplikace Podcasty obsahuje nové funkce, včetně možnosti vyhledávat pořady z Apple Watch, přístupu k funkci Listen Now a aplikaci pro děti.

Aplikace Cvičení obdržela velkou aktualizaci pro sledování cvičení se zónami srdečního tepu při běhu a mnoha dalšími novými funkcemi. watchOS 9 vylepšuje sledování spánku pomocí fází spánku (REM, Core, Deep). macOS Ventura vylepšuje funkci Handoff, díky které mohou uživatelé snadno přesunout hovor z iPhonu nebo iPadu na svůj Mac pouhým kliknutím, pokud je zařízení poblíž. Dále umožňuje uživatelům proměnit svůj iPhone na webovou kameru Macu. Safari nyní obsahuje spoustu nových funkcí, které zefektivňují webový prohlížeč pro sledování videí bez vybíjení baterie.

Pokud jde o iMessage, je ještě více integrován s aplikacemi, takže uživatelé mohou spolupracovat při úpravách souborů nebo sledování něčeho společně s SharePlay. Spotlight byl přepracován tak, aby zobrazoval lepší výsledky. Stejně jako iOS 16 i iPadOS 16 přináší přepracovanou zamykací obrazovku přidáním widgetů na zamykací obrazovku, galerie tapet a další. Pro ty, kdo používají často aplikaci Zprávy, přináší iPadOS 16 tři hlavní funkce: možnost upravovat zprávy, zrušit odeslání a označit zprávu jako nepřečtenou.

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).
Zdroj: MacRumors.com