Tento týden Apple vydal důležité aktualizace softwaru pro Safari, které opravují bezpečnostní chybu, která existuje v prohlížeči na iPhonu, iPadu a Macu. Zde je to, co potřebujete vědět.



Konkrétně se jedná o opravu zranitelnosti WebKit, která mohla být aktivně zneužita hackery. Chyba podle Applu mohla umožnit hackerům zpracovávat škodlivě vytvořený webový obsah, který může vést k svévolnému spuštění kódu. Další oprava, která je k dispozici v macOS Monterey, 12.5.1, se týká chyby zabezpečení, která může aplikaci umožnit spouštět libovolný kód. Jinými slovy, by hackerům mohla umožnit přístup do operačního systému a převzít úplnou kontrolu nad zařízením. Apple říká, že si je vědom zprávy, že tento problém mohl být také aktivně využíván.

Pokud jste ještě neaktualizovali, je důležité tak učinit tak při nejbližší příležitosti. Nejnovější aktualizace, které opravují tyto chyby jsou následující:

  • iOS 15.6.1
  • iPadOS 15.6.1
  • macOS Monterey 12.5.1
  • Safari 15.6.1 pro macOS Big Sur a macOS Catalina

Chcete-li aktualizovat svůj iPhone nebo iPad, přejděte do Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru. Chcete-li aktualizovat svůj Mac, otevřete Předvolby systému a vyberte panel předvoleb Aktualizace softwaru.