Prohlížeč Safari obsahuje v iOS a iPadOS 16 šikovnou funkci ze Safari na Macu – možnost připínat karty. Tato funkce vám umožní lépe uspořádat vaše karty, zvláště pokud zjistíte, že jich máte otevřených příliš najednou. 



Je to zvláště užitečné, pokud máte určité webové stránky, které často navštěvujete během dne. Je to proto, že když připnete kartu v ‌iOS 16‌, už ji nemusíte hledat ve všech svých otevřených kartách, protože se přesune přímo do horní části obrazovky. Další skvělá věc je, že zůstanou na svém místě, i když otevřete nové okno nebo ukončíte a znovu otevřete Safari. A když kliknete na odkaz na jiný web z připnuté karty, otevře se další web na nové kartě, takže na připnuté kartě bude vždy zobrazen web, který jste připnuli.

Připnutí karty je snadné. Pokud máte kartu otevřenou a vybranou v Safari, jednoduše dlouze stiskněte lištu URL a z místní nabídky vyberte možnost Připnout kartu. Nejen, že můžete připnout více karet, můžete také připnout karty, které jsou součástí skupin, aby byly neustále otevřené. Chcete-li připnout kartu do skupiny karet‌‌, otevřete skupinu karet, poté dlouze stiskněte na panelu URL a klepněte na možnost Připnout kartu.