iOS 16 přidává některé užitečné novinky do aplikace Zprávy a zavedl některé funkce, které konkurenční aplikace pro zasílání zpráv třetích stran mají již léta. Jednou z těchto funkcí je možnost upravovat zprávy.



Téměř každý s chytrým telefonem se dokáže vžít do situace, kdy odešlete textovou zprávu, aby si okamžitě uvědomil, že význam zprávy je jiný kvůli nevinnému překlepu. Než však vyzkoušíte tuto novou funkci, mějte na paměti, že funguje pouze s iMessage, nikoli se SMS zprávami, takže oba lidé budou muset mít iPhone, aby to fungovalo správně. Za druhé, oba uživatelé musejí používat nejnovější aktualizace softwaru společnosti Apple, včetně ‌‌iOS 16‌‌, ‌iPadOS 16‌, ‌macOS Ventura‌ a watchOS 9. Za třetí, a pro někoho možná nejdůležitější, když upravujete zprávu, historie úprav se příjemci odešle spolu s úpravou, takže je vidět původní obsah.

Jak upravit odeslanou zprávu iMessage na ‌iPhonu‌ nebo iPadu

  • V aplikaci Zprávy otevřete vlákno chatu obsahující odeslanou zprávu, kterou chcete upravit.
  • Dlouze stiskněte odeslanou zprávu, kterou chcete opravit. (Pokud tuto možnost nevidíte, zpráva byla odeslána před více než 15 minutami a nemůžete ji upravit.)
  • V rozevírací nabídce klepněte na Upravit.
  • Proveďte požadované změny a potvrďte klepnutím na modré zaškrtnutí vpravo.
  • Pokud se rozhodnete, že zprávu nechcete upravovat, klepněte na šedé X vlevo.