Generální ředitel společnosti Telegram Pavel Durov napsal tento týden příspěvek, aby odhalil, že Apple z neznámého důvodu odkládá vydání aktualizace aplikace Telegram. Nyní byla aktualizace konečně schválena a Durov potvrdil, že si Apple stěžoval na nové animované emoji zahrnuté v aplikaci.



Nejnovější aktualizace aplikace Telegram přichází s několika novými funkcemi, zejména pro předplatitele Premium. Umožňuje například uživatelům omezit hlasové zprávy a dokonce někoho obdarovat předplatným Telegram Premium. Nejpozoruhodnější funkcí je však nový panel emoji, který také přináší nové animované emotikony. Telegram již obsahuje nějaké animované emotikony, ale nyní společnost posouvá tuto funkci ještě dále. Uživatelé mohou do svých zpráv konečně přidat více animovaných emoji, zatímco dříve se mohly odesílat pouze jednotlivě.

Aplikace nabízí několik balíčků „Telemoji“, jak se tyto nové animované emoji nazývají. A to je to, co se společnosti Apple nelíbilo. V novém příspěvku Durov tvrdí, že Apple požadoval, aby společnost odstranila Telemoji z aktualizace. Je to proto, že mezi novými balíčky byl jeden emoji inspirovaný původním emoji, který je k dispozici v iOS, ale s animacemi vytvořenými Telegramem. Společnost tento emoji z aktualizace odstranila.