Apple Keynote by měla být za pouhé dva týdny a první údaje naznačují, že Apple opět povzbudí stávající uživatele iPhone k nákupu nového zařízení. Nový průzkum zveřejněný tento týden naznačuje, že více lidí plánuje přejít na iPhone 14, než na iPhone 13 v loňském roce.



Průzkum, který zveřejnila společnost Savings, je založen na 1 500 současných uživatelů iPhone. Údaje ukazují, že 14 % stávajících uživatelů plánuje tento rok přejít na iPhone 14, oproti 10 % ve stejném průzkumu před vydáním iPhonu 13 v loňském roce. Podle průzkumu mají více než dva ze tří lidí, kteří plánují nákup nového zařízení, aktuálně iPhone méně než dva roky. Navíc každý třetí, kdo plánuje přejít na nové zařízení, v současné době vlastní iPhone, který je starý pouhý rok nebo méně. Pouze 13 % lidí, kteří plánují nákup nového zařízení, uvedlo, že svůj současný iPhone mají déle než tři roky.

Aktuální modely telefonů těch, kteří plánují přejít na iPhone 14

iPhone 13 17%
iPhone 12 29%
iPhone 11 24%
iPhone SE 2020 3%
iPhone X, XR, or XS 18%
iPhone 8 nebo starší 9%

Mezi nejčastější důvody, proč lidé plánují nákup nového iPhonu, uváděli rychlejší čipy (61 %), vylepšenou kapacitu úložiště (54 %) a 48megapixelový fotoaparát (53 %). Zdá se, že to naznačuje velký zájem o iPhone 14 Pro, kde očekáváme největší aktualizace fotoaparátu a čipu. Pokud jde o uživatele, kteří nákup nového iPhonu neplánují, 86 % respondentů uvedlo, že jim jejich současný telefon stále funguje, zatímco 60 % uvedlo, že  by byl příliš drahý.