WhatsApp zavádí dvě nové funkce ochrany osobních údajů, včetně možnosti upravit viditelnost vašeho stavu „Naposledy viděno“ a způsobu, jak opustit skupinové konverzace, aniž by byli informováni všichni členové skupiny.



Stav „Naposledy viděno“ u kontaktu se nachází v horní části vlákna konverzace a informuje vás, kdy byl daný kontakt naposledy aktivní. V současné době můžete deaktivovat svůj stav „Naposledy viděno“, aby ostatní kontakty neviděli, kdy jste byli naposledy online, ale možnosti nastavení jsou omezeny na „Všichni“, „Moje kontakty“ a „Nikdo“ a neexistuje žádný způsob jak udělit výjimky pro jednotlivé kontakty. Ale to se brzy změní. V nastavení bude k dispozici nová možnost „Moje kontakty kromě…“, která vám umožní vybrat konkrétní kontakty, které nebudou vidět váš online stav.

Druhá nová funkce osobních údajů bude k dispozici pro skupinové konverzace. Tradičně, když někdo opustí skupinový chat, WhatsApp oznámí odchod celé skupině. WhatsApp umožňuje až 256 lidem připojit se k jedné skupině, takže tato oznámení mohou také vést k tomu, že během konverzace hodně lidí přichází a odchází. Aby se situace do budoucna zlepšila, když opustíte skupinový chat, budou informováni pouze správci skupiny.